LES MURALLES D'ILTURO. Bloc de història i arqueologia de Cabrera de Mar i del Maresme, escrit per Rosa Isabel Garí Lleixa, amb la col.laboració de Joan Francesc Clariana Roig.

dimarts, 28 de desembre del 2010

Fotos pel record: preparant les patates

En els anys seixanta, a la Cambra Agrària de Cabrera (el sindicat), es triaven, netejaven i embalaven les patates destinades a l'exportació, collides als horts de Cabrera i pobles veïns; aquesta tasca, era molt exigent i durava algunes setmanes, i en ella participaven treballadors vinguts a posta per aquesta ocasió. Aquesta feina és la que ens mostra aquesta imatge insòlita, captada en aquells moments.

6 comentaris:

  1. Una foto ben expressiva, que ens explica com n'era la vida de dura per als nostres avis. Així que, tot i la crisi i els problemes que tenim actualment, res comparat amb la vida tan dura d'aquelles generacions que treballaven de sol a sol.

    Bon 2011, Rosa Isabel

    ResponElimina
  2. És ben veritat: la vida només fa unes dècades era més dura; podem queixar-nos de la situació actual -Hi ha por de perdre el que tenim- però els nostres avis se les havien de veure amb una vida més difícil i menys segura que en l'actualitat!

    ResponElimina
  3. Els nostres avis i, en molts cassos, els nostres pares. I els que som de mitjans del segle passat encara ho tenim molt present...

    ResponElimina
  4. Molta veritat, Pere Màrtir, els nostres pares també; i nosaltres mateixos. Això de l'actual "Estat del Benestar" (ja veurem com anirà, per cert), és una cosa ben recent.
    Molt de temps sense saber de tu, espero estiguis bé, i bon any!

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...