LES MURALLES D'ILTURO. Bloc de història i arqueologia de Cabrera de Mar i del Maresme, escrit per Rosa Isabel Garí Lleixa, amb la col.laboració de Joan Francesc Clariana Roig.

dimarts, 19 d’abril del 2011

Presentació, a la biblioteca Ilturo, del llibre editat per Josep Miquel Modolell

El passat divendres, 15 d'abril, va tenir lloc a la biblioteca Ilturo de Cabrera de Mar, la presentació del llibre número 7 de la col.lecció dedicada a l'arqueologia i història d'aquesta població, que edita al seu càrrec el senyor Josep Miquel Modolell, amb articles de diversos autors. L'acte va estar molt concorregut, la sala de la Biblioteca estava plena, i fins i tot alguns assistens van haver de romandre de peu; va presidir-lo la directora de l'Institut Català d'Arqueologia Clàssica, Dra. Isabel Rodà de Llanza, i varen assistir-hi l'alcalde de Cabrera, Sr. Joan Vila; l'arqueòleg responsable de recerca del servei de Patrimoni i Restauració de la Diputació de Barcelona, Dr. Albert López Mullor; el Dr. Joan Bonamusa, i el Sr. Joan Francesc Clariana, vinculats ambdós a la Secció Arqueològica de Mataró i a les excavacions de can Modolell de Cabrera de Mar.
Tots els conferenciants varen fer referència al contingut del llibre, al potencial arqueològic de Cabrera, i a l'activitat altruïsta i generosa del Sr. Josep Miquel Modolell en favor de l'arqueologia i de la història del seu poble, i a la seva donació dels terrenys on ara hi ha el Clos arqueològic del jaciment que du el nom de la masia, a favor de la Fundació Burriac
Finalment es va suggerir la possibilitat d'oferir un homenatge o acte de reconeixement, per part del consistori cabrerenc, al Sr. Modolell -que enguany ha complert 90 anys- per aquesta generosa tasca.
Informació i fotografies trameses per Joan Francesc Clariana.

2 comentaris:

  1. Vaig conèixer el Sr. Modolell el 1969. Jo tenía 16 anys i em va semblar un home amb una personalitat "diferent" al que estava acostumat a tractar: culte, educat, interessant. Veig que no anava errat.

    ResponElimina
  2. Ben cert, una persona amb moltes inquituds culturals, a més de les seves generoses donacions, ell mateix s'ha dedicat a investigar i escriure; el nostre país està fet en bona part gràcies a aquestes persones -que ja no en queden- que des de sempre s'han interessat per la cultura.

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...