LES MURALLES D'ILTURO. Bloc de història i arqueologia de Cabrera de Mar i del Maresme, escrit per Rosa Isabel Garí Lleixa, amb la col.laboració de Joan Francesc Clariana Roig.

diumenge, 1 de maig del 2011

El safareig de Cabrera de Mar


L'escriptora Núria López Garcia ha tingut l'amabilitat d'enviar-nos, per a la seva publicació en aquest blog, unes fotografies, ni més ni menys que del safareig públic de Cabrera, el "comú" que en els temps en que no hi havia o escasejava l'aigüa corrent, l'electricitat o la rentadora a casa, era compartit per les dones de Cabrera per fer la bugada, a més d'altres utilitats.
Un safareig molt popular doncs, en altres temps, i que ja no existeix, es tracta d'unes imatges d'un inestimable valor; dues d'elles varen ser preses pel pare de Núria, en Fèlix López Teixidó, la darrera, la del safareig ja abandonat, és obra de Josep Vinyals.
El safareig de Cabrera estava situat al torrent sant Feliu, pujant a mà dreta, allà on ara hi ha una torre i un bloc de cases amb una perruqueria, abans d'arribar a l'actual camí d'Agell.
Com sempre, podeu ampliar la fotografia clicant al damunt.

6 comentaris:

  1. Precisament vam passar per aquí en la presentació de la segona guia "Un passeig amb els escriptors de Cabrera". M'ha agradat molt poder veure les fotos. Gràcies!

    ResponElimina
  2. Gràcies a la Núria i gràcies al seu pare! Seria ben interessant fer un arxiu que aplegués totes les fotografies antigues de Cabrera que la gent estigués disposada a cedir per a la seva digitalització.

    ResponElimina
  3. Molt interessant, sí, és el moment de recollir fotos abans no desapareguin a casa tenim botiga desde el 1900, i ara fa poc ens van venir a demanar fotografies per un llibre del comerc local...vaig poder veure fotos d'altres temps de tants negocis que ja no hi són...i d'altres que han canviat tant...

    ResponElimina
  4. I amb més raó quan ara es poden digitalitzar i imprimir; en cas contrari es perdran unes imatges irrecuperables!

    ResponElimina
  5. Només comentar-vos que la fotografia del "safareig del comú" no és anònima. És feta meva a finals dels anys 70.

    ResponElimina
  6. Hola, Josep, Benvingut: gràcies per la teva informació, i ara mateix actualitzo!

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...