LES MURALLES D'ILTURO. Bloc de història i arqueologia de Cabrera de Mar i del Maresme, escrit per Rosa Isabel Garí Lleixa, amb la col.laboració de Joan Francesc Clariana Roig.

dijous, 2 de juny del 2011

Una imatge de Cabrera de Mar es converteix a la televisió en el Manacor carlí

Aquest post va de veres, però cal agafar-lo amb sentit de l'humor. Estava jo dilluns passat mirant el programa de la televisió de Balears (IB3) "La increïble història de les Illes Balears"  -que jo recomano- i imagineu-vos quina sorpresa en reconèixer una fotografia de Cabrera de Mar (per si algú no ho sap, població situada a uns 30 Qm. de Barcelona), presa per mi a mitjan dels anys 80 i publicada el 17 d'octubre de 2011 en aquest bloc (els cabrerencs saben que aquesta zona és avui molt diferent), però modificada i convertida en el Manacor (a 50 Qm. de Ciutat) de la revolta carlina, sobre la que per cert, vaig publicar una nota, també en aquest bloc, sobre el llibre de Gabriel Fuster.
Naturalment, no donava crèdit al que veia, i així que vaig remirar el programa, penjat a la pàgina web d'Ib3, secció "A la carta", i allí estava, amb les parets blanques del carrer de san Joan de Cabrera plena de pintades carlines decimonòniques! Podeu comparar: el cert és que la foto s'ha tornat en blanc i negre, i ha desaparegut el sis-cents i alguns cables elèctrics, però resta la farola original, amb pantalla d'alumini un pal d'electricitat i alguns cables més (a l'esquerra). Perque vegeu, aquests carlins estaven molt avançats, massa, encara no entenc com no varen guanyar la guerra!
Com, deia, val més prendre-s'ho amb humor!

2 comentaris:

  1. Quina gràcia, Rosa Isabel! Vols dir que no és degut a la confusió entre l'illa de Cabrera i Cabrera de Mar?

    ResponElimina
  2. Ha, ha, bona; i a més, en el mateix programa varen parlar dels presoners francesos a l'illa de Cabrera! Encara que avui dia en aquella illa hi viuen poc més que espècies protegides (sortosament per a elles).

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...