LES MURALLES D'ILTURO. Bloc de història i arqueologia de Cabrera de Mar i del Maresme, escrit per Rosa Isabel Garí Lleixa, amb la col.laboració de Joan Francesc Clariana Roig.

dimarts, 16 d’agost del 2011

Un amic de quatre potes

No sempre hem de parlar de grans esdeveniments històrics o de personatges famosos; avui us proposo una senzilla anècdota, d'aquelles que, per alguna raó que no ve al cas, em va quedar en la memòria, i que he recordat en trobar aquesta imatge d'un gos, un animal noble i sociable, de pelatge negre i lluent, que "participava" en les nostres excavacions: venia a primera hora des d'alguna casa propera i es quedava tranquilament a veure què passava; ves a saber perque, potser li erem simpàtics, o sentia curiositat; pel seu bell pel obscur li dèiem "Negre", encara que no saviem el seu nom veritable. Un dia, "Negre" va deixar de venir i no va tornar més. Què se'n devia fer?

2 comentaris:

  1. Els animals de color negre sempre han tingut mala premsa. Als gossos negres, en concret, se'ls relaciona amb la mort. La por i el desconeixement han generat supersticions com aquestes. No obstant, potser l'ànima del gos tenia algun vincle amb el lloc, alguna existència anterior que el lligava allà. Se'l veu a gust, com a casa.

    ResponElimina
  2. Doncs si, en tinc més fotografies i sempre se'l veu a gust, i com si ens coneixés!
    Tens raó, hi ha una superstició sobre el color negre de gats i gossos (a molts els ha costat car, pobrets); de tota manera, tots els meus gossos -tres- han estat negres, he, he!

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...