LES MURALLES D'ILTURO. Bloc de història i arqueologia de Cabrera de Mar i del Maresme, escrit per Rosa Isabel Garí Lleixa, amb la col.laboració de Joan Francesc Clariana Roig.

dimecres, 14 de setembre del 2011

Soliciten el reconeixement de l'arqueòleg Marià Ribas com a Mataroní Il.lustre

En la fotografia: Marià Ribas (segon per l'esquerra)  i altres arqueòlegs en els inicis de les excavacions del jaciment romà de Torre Llauder (Mataró). Autor: desconegut. Arxiu: J.F. Clariana.
Sempre recordaré el que em va dir un dels meus professors, a qui recordo amb tot l'agraïment pel que em va ensenyar, el Dr. Pere de Palol sobre la figura de l'arqueòleg mataroní Marià Ribas i Bertran (1902-1996) afirmava que sense ell, moltes dades arqueològiques que avui tenim de Mataró i del Maresme, s'haurien perdut, doncs ell anava allà on fos, excavava, dibuixava...i tot això en uns moments en que les coses eren més difícil, i era freqüent trobar-se amb algun jaciment malmès per obres; així mateix, en aquells moments en que no era tant senzill, ell va escriure el 90 % de la seva obra en català.
Coincidint amb el quinzè aniversari de la seva mort, el Grup d'Història del Casal de Mataró, ha endegat una campanya  perque Marià Ribas obtengui a títol pòstum el reconeixement que es mereix per tota la seva obra, perque sigui declarat Mataroní Il.lustre. Es dóna el cas que enguany es compleixen també els cinquanta anys del descobriment de Torre Llauder (Mataró), i del naixement del grup que va començar portant el seu nom, i a la llarga es convertí en la Secció Arqueològica de Mataró.
Per aquells que estiguin interessats en demanar-ho, no tenen més que adreçar una carta a l'ajuntament de Mataró, carta que trobareu a la web del Grup d'Història del Casal.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...