LES MURALLES D'ILTURO. Bloc de història i arqueologia de Cabrera de Mar i del Maresme, escrit per Rosa Isabel Garí Lleixa, amb la col.laboració de Joan Francesc Clariana Roig.

dissabte, 3 de desembre del 2011

Un campament militar a la Ilturo romana?








Autor: Joan Francesc Clariana
 
Podria haver-hi hagut presència de legionaris o alguna mena de campament militar romà a Ilturo?. Fora molt possible i, a més, si comparem les fotografies de Can Benet amb les del campament romà d' Oedenburg, a Bisheim-Kunheim (Alsàcia, França). No obstant, ara per ara, provinents dels jaciments del centre de Cabrera de Mar, encara no s’han trobat suficients vestigis materials per assegurar-ho de forma concluent, però les línies de la recerca arqueològica van en aquesta direcció. En canvi en el poblat ibèric de Burriac (la troballa de la punta d’un pilum i d’un ornament de cavalleria de l’exercit romà) i a Can Modolell (també un ornament de cavalleria) hi ha testimonis que ajuden a poder començar a construir una hipòtesi en aquest sentit.
Fotografies: De dalt a baix: planta de Can Benet (Cabrera de Mar); planta del campament romà d'Oedeburg; esquema d'un campament militar romà; planta del campament de Haltern (Alemanya).


2 comentaris:

  1. Hem de moure cel i terra (malgrat que estem en èpoques de retallades)per tal de que es doni el valor que mereix al jaciment de Cabrera de Mar !!!!. Hi tenim un gran tresor patrimonial amagat sota terra.

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...