LES MURALLES D'ILTURO. Bloc de història i arqueologia de Cabrera de Mar i del Maresme, escrit per Rosa Isabel Garí Lleixa, amb la col.laboració de Joan Francesc Clariana Roig.

dissabte, 28 d’abril del 2012

Ramon Járrega i el projecte "Amphorae ex Hispania"

L'arqueòleg Ramon Járrega, de l'Institut Català d'Arqueologia Clàssica (ICAIC) és l'investigador principal del projecte I+D+I atorgat pel Ministeri d'Economia i Competitivitat, anomenat Amphorae ex Hispania, destinat a elaborar un estudi i una base de dades virtual de les àmfores fabricades a Hispània entre els segles I aC. i V dC., projecte al que s'han unit altres experts.
En una entrevista a la web de l'ICAIC, que podeu llegir punxant aquí, el Dr. Járrega ens parla del projecte
L'oli d'Hispània, singularment de la Bètica, tenia una importància vital per a l'Imperi, així ens diu el Dr. Járrega "Igualment  les àmfores d'oli bètic, que foren molt importants per la seva abundància a Germània i a Roma, on la plebs tenia dret a una ració de blat i oli, aquest oli era bàsicament originari de la vall del Guadalquivir." És per aquest motiu que "les àmfores d'Hispània són clau per entendre el comerç del que contenien: vi i oli. I també salaons, molt extesos a la Mediterrània Occidental", segueix dient el Dr. Járrega.
Ramon Járrega és autor de més de cent estudis d'investigació arqueològica, entre els que es compten alguns dedicats a Cabrera de Mar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...