LES MURALLES D'ILTURO. Bloc de història i arqueologia de Cabrera de Mar i del Maresme, escrit per Rosa Isabel Garí Lleixa, amb la col.laboració de Joan Francesc Clariana Roig.

dilluns, 25 de febrer del 2013

Rovira, Santacana i Bayés presenten el seu projecte de restitució virtual d'Ilturo en el Fòrum Auriga


Vídeo de Josep M. Rovira i Ferran Bayés sobre la reconstrucció virtual en 3D de la tomba 51 de la necròpolis del Turó dels Dos Pins (Cabrera de Mar).
Podeu consultar també la web: Cabrera de Mar. Arqueologia i patrimoni.
Enllaços de les diverses reconstruccions en el marge dret d'aquest bloc.

Els passats dies 17 i 18 de novembre va tenir lloc a Tarragona el Fòrum Auriga, que organitza la revista dedicada al món clàssic i diverses entitats dedicades als estudis arqueològics i a la cultura en general.
A la trobada hi van assistir més de 130 professionals de diverses disciplines i institucions culturals, que van presentar un total de 21 projectes. Van donar la benvinguda als assistents, Isabel Rodà, directora de l'Institut d'Arqueologia Clàssica; Montserrat Tudela, directora del fòrum, i Francesc Tarrats, director del Museu Nacional Arqueològic de Tarragoma.
En el transcurs del fòrum es presentaren dos treballs referents a Ilturo (Cabrera de Mar): Un, el projecte de reconstrucció virtual en 3D, de les termes de  la ciutat romana d'Ilturo, a càrrec de Josep Maria Rovira, Joan Santacana i Ferran Bayés. L'altre treball, presentat per Josep Maria Rovira i Ferran Bayés, presentà el projecte de restitució virtual, en 3D de la toma 51 de la necròpolis ibèrica dels Dos Pins de la Ilturo ibèrica.
En una entrada anterior anunciàvem la presentació d'aquests projectes al Fòrum Auriga, i en un altre donàvem fe d'aquestes reconstruccions virtuals, fruit d'anys de treball.
Hem de remarcar també, referent a la nostra comarca, la presentació en el Fòrum d'un estudi de Carmen Puerta i Vanessa Muñoz sobre "Noves aportacions a l'estudi de la vil.la de Torre Llauder".
Podeu consultar un resum de les jornades en el VIII Fòrum Auriga


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...