LES MURALLES D'ILTURO. Bloc d'història i arqueologia de Cabrera de Mar i del Maresme, escrit per Rosa Isabel Garí Lleixa, amb la col.laboració de Joan Francesc Clariana Roig.

dimecres, 17 d’abril de 2013

Notícia sobre la col.locació de panells didàctics al castell de Burriac

Josep M. Rovira ens dóna notícia de la col.locació de panells didàctics a la zona del castell de Burriac (Cabrera de Mar). Aquests panells han estat dissenyats pel mateix Rovira, de forma desinteressada, i provenen de la web Patrimoni de Cabrera de Mar, que va ser elaborada per Ferran Bayés i el mateix Josep Maria Rovira, i que forma part d'un projecte de recerca del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya (DOGC núm. 4986 de 14.09.2007).
Amb aquests panells, l'ajuntament de Cabrera de Mar, amb l'ajut de la fundació Alzina, fa una aposta clara per la divulgació del patrimoni cabrerenc. Els textos tenen l'aval de la Universitat de Barcelona i del Grup d'Història del Casal de Mataró.
El castell de Burriac té una importància que trascendeix de l'àmbit local, i ha estat declarat Bé Cultural d'Interès Nacional, essent el monument més visitat, emblemàtic i simbòlic del Maresme. Es pot considerar el primer jaciment cabrerenc definitivament excavat i posat en valor, és a dir, estudiat en la seva totalitat, restaurat, cosolidat i adequat a les visites i, gràcies precisament als panells, didàcticament explicat.
Amb el panells aconseguim que qualsevol grup d'alumnes, sigui de primària, secundària o universitaris, o el públic en general, puguin conèixer la història i l'arquitectura del castell in situ, amb nombroses reconstruccions 3D.
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...