LES MURALLES D'ILTURO. Bloc de història i arqueologia de Cabrera de Mar i del Maresme, escrit per Rosa Isabel Garí Lleixa, amb la col.laboració de Joan Francesc Clariana Roig.

dijous, 13 de juny del 2013

En memòria de Mn. Raimon Canalias


Mn. Raimon Canalias Esmandia-Puigoriol ens ha deixat a l'edat de 87 anys. Fou una figura important per el poble de Cabrera de Mar, en el qual va exercir el seu ministeri com a rector més de 50 anys. Fou el fundador de l'Escola Parroquial Sant Feliu, en la que es van formar generacions de cabrerencs, entre els que jo m'hi compto. Mn. Canalias va ensenyar-me i va inculcar-me l'amor per l'estudi de la llengua llatina. L'any 2010, l'ajuntament de Cabrera li va concedir la medalla de plata per la seva dilatada labor. Fou un home culte i interessat pels problemes del seu poble i el seu país. També és autor d'unes memòries on narra les seves experiències d'infantesa, durant la República i la Guerra Civil. Marta Guardiola i Núria López són autores d'una biografia seva: Mossèn Raimon Canalias. Una vida entregada a l'església i a Cabrera de Mar.  Les seves exèquies tindran lloc avui a l'església parroquial de Cabrera de Mar, a les 18, 30. Descansi en pau.
Imatges, de dalt a baix: Mn. Raimon Canalias i Joaquim Arenas, aleshores mestre de l'Escola Parroquial, en una imatge dels anys 60; visita pastoral de l'arquebisbe Modrego a Cabrera; Mn. Raimon és el primer per l'esquerra.
Fotografies de Josep Garí i Pons.

Article a Catalunya Religió

2 comentaris:

  1. Com crec que ja vaig comentar fa un temps en aquest Blog, va ser el meu primer mestre de religió (Col.legi Sant Joan, de Vilassar de Mar), però crec que el recordaré més per les seves idees politiques, que ja de petit em van fer pensar. Gràcies Mn. Raimon.

    ResponElimina
  2. Gràcies pel teu comentari, Pere Màrtir, el cert és que l'esparava i tot, ja que conec com apreciaves les idees de Mn. Raimon en el camp polític. Jo vaig aprendre molt d'ell, a més del llatí, sabia inculcar entusiasme.

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...