LES MURALLES D'ILTURO. Bloc de història i arqueologia de Cabrera de Mar i del Maresme, escrit per Rosa Isabel Garí Lleixa, amb la col.laboració de Joan Francesc Clariana Roig.

diumenge, 16 de juny del 2013

Jaume Lladó i Font compleix 90 anys

Des d'aquest bloc volem fer arribar avui la nostra més sincera felicitació a l'historiador i arqueòleg Jaume Lladó i Font, nascut a Argentona l'any 1923, i que el 15 de juny complí 90 anys, la major part d'ells dedicats a salvaguardar i estudiar el patrimoni del país, i molt especialment de la comarca del Maresme. Junt amb Marià Ribas i Bertran, i una colla d'entusiastes (Jesús Illa i Paris, Lluis Ferrer i Clariana, Jordi Arenas i Clavell, etc.), varen ser els pioners impulsors de l'arqueologia i la història locals. Fou conservador del Museu de Mataró i, a principis dels anys cinquanta, a causa de la manca de llibertats que vivia el país per la dictadura franquista (entre altres, la famosa prohibició de la revista del Museu de Mataró, pel fet d'estar escrita en català), s'hagué d'exiliar a França, on desenvolupà una important tasca com a director del Museu de Perpinyà, ciutat en la que resideix en l'actualitat.
Imatges, d'esquerra a dreta: Jaume Lladó i Font en els anys 50 a Burriac, amb el castell i la torre del Ponent de fons. Fotografia procedent del llibre de Marià Ribas i Beltran El poblament d'Ilduro. Fotografia de Jaume Lladó procedent de la web de l'Acadèmia de Belles Arts de Sant Jordi.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...