LES MURALLES D'ILTURO. Bloc de història i arqueologia de Cabrera de Mar i del Maresme, escrit per Rosa Isabel Garí Lleixa, amb la col.laboració de Joan Francesc Clariana Roig.

dimarts, 2 de juny del 2015

XVIII Fira iberoromana de Cabrera de Mar: imatges (1)

Les portes de les muralles d'Ilturo s'obren per donar la benvinguda a gents vingudes de tot l'Imperi. Foto: Francesc Garí Lleixa.
Podeu ampliar les imatges clicant al damunt.

Els dies 29, 30 i 31 de maig ha tingut lloc a Cabrera de Mar la XVIII Fira Iberoromana de Cabrera de Mar, que ha evocat per a tots el món de l'antiga Ilturo, per mitjà de reconstruccions, muntatges, exposicions, conferències, elaboració i venda de productes...us n'oferim aquí algunes imatges.

El pregó de Fermí Fernández, del programa "Sota Terra", obre la fira. Foto: Joan Francesc Clariana Roig.

Els carrers de l'antiga Ilturo, ornamentats per rebre els visitants. Foto: Francesc Garí Lleixa.

Pira preparada per a la incineració d'un noble cabdill iber, amb les seves armes. Reconstrucció a càrrec del grup Ibercalafell. Foto: Joan Francesc Clariana Roig.


Convidats a refugiar-nos a l'atrivm acollidor d'una domus romana. Foto: Francesc Garí Lleixa

Amb aquest legionari, poques bromes; segur que va servir en les legions de Juli Cèsar. Foto: Francesc Garí Lleixa.

L'equipament ben dissenyat del soldat romà, a punt per noves conquestes. Foto: Francesc Garí Lleixa.

Unes romanes que tenen cura dels canes et feles (gossos i gats, protectora d'animals) abandonats. Foto: Francesc Garí Lleixa.

El pa, a punt. Boníssim. Foto: Francesc Garí Lleixa.

La sana i rica horta de la terra (ueeeep, que ni els ibers ni els romans no coneixien la patata!). Foto: Francesc Garí Lleixa.

A la rica espècie i fina herba! Segur que la cuina antiga tenia un sabor molt especial. Foto: Joan Francesc Clariana Roig.

Esmorzar tertúlia a can Rodon, on l'arqueòleg Joaquim Garcia ha parlat del tema "Laietans, d'ibers a romans". Paral.lelament la també arqueòloga Dolors Zamora, a la pizzeria Cabrera ha dissertat sobre el tema "La Laietània, un estat emergent". Ha estat la contribució del Museu de Mataró. Foto: Joan Francesc Clariana Roig.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...