LES MURALLES D'ILTURO. Bloc de història i arqueologia de Cabrera de Mar i del Maresme, escrit per Rosa Isabel Garí Lleixa, amb la col.laboració de Joan Francesc Clariana Roig.

dijous, 5 de maig del 2016

Conferència d'Antoni Martín sobre la producció i el consum de vi en l'època romana


Demà divendres 6 de maig, a les 20 hores i al Museu Arxiu de Vilassar de Dalt, tindrà lloc una conferència de l'arqueòleg Antoni Martín Oliveras sobre el tema: "Economia i arqueologia del vi a l'època romana. Producció, comerç i consum a la regió laietana entre el segles I i III dC."
Antoni Martín Oliveras es autor d'un estudi de 245 pàgines titolat: Arqueologia del vi a l'època romana. Del cultiu al consum. Marc teòric i epistemològic.
L'objecte dels seus estudis està centrat en la zona del NE de la Hispania Citerior, ésa a dir, el territori de l'actual Catalunya, si bé les seves conclusions poden abastar un territori més extens.
Martín estudia tant els aspectes ambientals i del sòl, com els tipus de vinyes, les dates de recol.lecció, premsat, fermentació del raïm i envelliment del vi, inclosos els tipus d'envasaments emprats (les conegudes dolia) i els tipus de vins coneguts d'època romana. 
Dedica l'autor un estudi als tipus de premsa emprats, i també a les qüestions més econòmiques de la producció i la comercialització del vi. Així mateix, no descuida els aspectes ideològics del vi: la religió, el calendar, el prestigi de determinats consums.

Toni MARTÍN OLIVERAS, Arqueologia del vi a l'època romana. Del cultiu al consum. Marc teòric i epistemològic. Barcelona, Societat Catalana d'Arqueologia, 2015. 245 pàgs.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...