LES MURALLES D'ILTURO. Bloc de història i arqueologia de Cabrera de Mar i del Maresme, escrit per Rosa Isabel Garí Lleixa, amb la col.laboració de Joan Francesc Clariana Roig.

dimarts, 31 de maig del 2016

La "Glorieta de les Monges", de Cabrera de Mar, un element fràgil i en perill



La "Glorieta de les Monges", forma part del paisatge urbà de generacions de cabrerencs. Foto: Rosa Isabel Garí.

El passat més de febrer, el Grup d'Història del Casal de Mataró, va presentar un escrit a l'ajuntament de Cabrera de Mar amb la finalitat de demanar consolidació, protecció i més endavant, restauració per a l'anomenada "Glorieta de les Monges", element arquitectònic en fusta situat a dins l'àmbit de l'Escola Parroquial Sant Feliu, molt característic de l'indret i que forma part del Catàleg del Patrimoni i del paisatge urbà de generacions de cabrerencs. Aquesta estructura és molt fràgil, per la seva antiguitat, pel material en que està construïda i la seva exposició als elements, i presenta signes de deteriorament.
La resposta del Consistori, no sembla massa esperançadora per als sol.licitants, ja que, malgrat reconèixer l'ajuntament que la glorieta està catalogada i en mal estat, afirma que no hi ha perill inminent, i que quan s'amplii el vial, es podrà traslladar i consolidar.

Enllaç:
Notícia al blog d'Història del Casal
Allà trobareu també l'enllaç amb l'escrit del Grup i el de la resposta municipal, que podreu descarregar en PDF.

També podreu trobar la resposta de l'Ajuntament aquí.

Glorieta de les Monges. Foto: Josep M. Rovira

Detall. Foto: Josep M. Rovira


2 comentaris:

  1. Qui s´encarrega del manteniment...?

    ResponElimina
  2. Suposo que pertoca especialment a la propietat, sigui escola, parròquia o bisbat, però com a element catalogat, alguna responsabilitat té l'ajuntament, ni que sigui a instar la seva conservació i a cercar assessorament.

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...