LES MURALLES D'ILTURO. Bloc de història i arqueologia de Cabrera de Mar i del Maresme, escrit per Rosa Isabel Garí Lleixa, amb la col.laboració de Joan Francesc Clariana Roig.

dimarts, 27 de juny del 2017

"Perennia". Poesia epigràfica llatina, de Mònica Miró Vinaixa

Un aspecte poc conegut entre els admiradors de la cultura clàsica de Grècia i Roma (ho és molt més entre els experts), es el de les inscripcions epigràfiques, és a dir, aquelles que són grabades sobre una superfície dura, majoritàriament són peces de pedra o bronze.
Les inscripcions sobre pedra, metall o mosaic podien tenir un caràcter solemne o oficial, per exemple, les de caràcter legal, honorífic o religiós, o bé més íntim, com és el cas de les que es dediquen a un difunt. Ben cert que moltes serien fòrmules fetes, però també n'hi haurien de ben sentides, i fins i tot poètiques, i a nosaltres ens apropen a la sensiblitat d'aquells passats.
Un recull d'aquesta poesia epigràfica és el que ens ofereix Mònica Miró Vinaixa, en el seu llibre Perennia. Quan els morts prenen la paraula. Poesia epigràfica llatina, de Godall Edicions. Aquest llibre fou publicat el 2015, però és objecte d'una nova presentació.
Aquesta presentació tindrà lloc a la biblioteca municipal Ernest Lluch de Vilassar de Mar, el proper divendres 30 de juny a les 19 hores.


Intervindran: Matilde Martínez Sallés, editora de Godall Edicions, Mònica Miró Vinaixa, autora del llibre, i Regina de Andrés recitarà poemes del llibre.
Podeu veure informació sobre aquest esdeveniment a La Clau.

2 comentaris:

  1. Bona tarda, no és la llibreria Ernest Lluch, és la Biblioteca municipal Ernest Lluch.

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...