LES MURALLES D'ILTURO. Bloc de història i arqueologia de Cabrera de Mar i del Maresme, escrit per Rosa Isabel Garí Lleixa, amb la col.laboració de Joan Francesc Clariana Roig.

diumenge, 10 de setembre del 2017

Fotos pel record: Un "Homenatge a la Vellesa" de fa més de 50 anys.

En aquesta imatge veiem la desfilada d'avis, acompanyats de joves en el que llavors s'anomenava "Homenatge a la vellesa". El seguici partia de l'ajuntament i anava fins a l'església a través del carrer del Pare Català, a celebrar la missa. Posteriorment, a l'antic cinema, hi havia discursos de l'alcalde i un representant de l'entitat bancària patrocinadora, és a dir, la "Caja de Pensiones para la Vejez y de Ahorros" (no us trenqueu el cap: avui CaixaBank), seguit d'una colla d'espectacles, i finalment, un dinar en un restaurant que podia ser, per exemple, el de Santa Marta. Data: setembre de 1965. Fotografies de Josep Garí Pons

 Una imatge de la missa. Podeu observar que les dones havien d'anar amb màniga llarga i mantellina

Discurs d'un dels patrocinadors, a darrera veiem el cartell anunciador del IX homenatge. Crida l'atenció que els vells de fa cinquanta anys semblin més vells que els d'ara! Els dos personatges de la dreta són Mossèn Raimon Canalias i l'alcalde d'aquell moment, Josep M. Rocabert.

Un dels espectacles que seguien els discursos, en aquest cas l'actuació de Concepció Romaguera a l'acordió, i el seu conjunt. Segur que avui aquests pentinats cardats i amb laca, ja no semblen tant atractius, però llavors estaven molt de moda.

Mossèn Raimon Canalies i el mestre de l'Escola Parroquial, Joaquim Arenas, al dinar del restaurant Santa Marta.

I també una fotografia més actual, actuació de Núria Feliu. Fotografia de Francesc Garí Lleixa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...