LES MURALLES D'ILTURO. Bloc de història i arqueologia de Cabrera de Mar i del Maresme, escrit per Rosa Isabel Garí Lleixa, amb la col.laboració de Joan Francesc Clariana Roig.

dijous, 3 de maig del 2018

En memòria de Josep Maria Mestre i Matas

Imatge: Josep M. Mestre al
jaciment de Can Modolell
(Cabrera de Mar), a finals dels
anys 70. Foto: Francesc
Navarro Bonamusa

El passat diumenge dia 29 d’abril ens va deixar el company Josep Maria Mestre i Matas després d’una llarga malaltia.
En Josep Maria havia entrat a formar part de la Secció Arqueològica del Museu de Mataró a l’any 1976, quan tingué lloc el primer curset d’arqueologia que organitzà  la Secció. Des del primer moment va destacar per la seva bonhomia i el seu tarannà senzill, sempre com un col·laborador disposat a ajudar i aportar millores en les activitats de recerca que es feien.  Des d’aleshores ençà va participar en nombroses campanyes d’excavacions, com les de can Modolell, Torre Llauder, el castell de Mata, Madà i un llarg etzetera. Va publicar també alguns articles d’estudis arqueològics com el de la descoberta de la vil·la romana de Madà (Argentona), el forn romà de can Notxa (Argentona) i l’estudi dels materials del jaciment de Figuera Major.
Darrerament comentava que, quan s’hagués recuperat, volia participar activament en les activitats del nou Centre d’Estudis d’Arqueologia i Història de Mataró.
Josep Maria Mestre estava casat amb Isabel Serra, que fou també membre de la Secció Arqueològica.
Des d’aquí volem donar el més sentit condol a la seva família.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...