LES MURALLES D'ILTURO. Bloc de història i arqueologia de Cabrera de Mar i del Maresme, escrit per Rosa Isabel Garí Lleixa, amb la col.laboració de Joan Francesc Clariana Roig.

dijous, 27 de setembre del 2018

Importants troballes prehistòriques als terrenys de Cal Conde


per M.S.
Segons noticia del web municipal datada el 22 de març de 2018, de títol:
Tot i les troballes, es garanteix la construcció dels habitatges de protecció oficial”
Davant l’aparició d’algunes restes arqueològiques, ha estat necessari estudiar els terrenys de la zona de Cal Conde.Les restes trobades recentment als terrenys on es construiran 24 habitatges de protecció oficial “no representen cap impediment físic per portar a terme el desenvolupament del projecte de construcció d’habitatges ni l’obertura del carrer associat”. Així ho assegura un informe elaborat per l’arqueòleg municipal després d’haver estudiat les restes arqueològiques trobades als antics jardins situats al sud de la masia de Cal Conde. La prospecció arqueològica prèvia a l'inici de les obres, prevista per a l'estiu, ha permès detectar estructures retallades dins de l’argila, datades en l’Edat del Bronze, així com també la presència d’un amuntegament de terrissa d’època ibèrica. En tot cas, l’informe conclou que “no hi ha cap indici de construccions en pedra o maó d’època ibèrica i romana en tot aquest àmbit, i no se’n poden trobar d’època anterior”.  Tot i que en aquells temps no existien construccions de cap mena, segons l'informe, un equip especialitzat excavarà les estructures retallades en el terreny per fer una datació precisa i identificar la distribució abans de construir els habitatges.
Una altre informació prové del darrer ple Municipal:
També, segons hem pogut saber en boca de la regidora d’urbanisme, Sra. Núria Pera, en el darrer ple municipal (13 de setembre de 2018) les excavacions van començar el mes d’agost i que a finals d’agost reunits amb l’arqueòleg dels serveis territorials de la Generalitat de Catalunya i altres, s’arribà a la conclusió que a uns 70 centímetres del sòl hi ha unes estructures prehistòriques de molta rellevància científica que cal seguir excavant. Un dels factors que fa important aquest jaciment és el fet que es troba a la plana i no a la muntanya com és habitual, de la reunió també es desprèn que cal fer un rebaix de l’entorn per a poder acotar aquest jaciment.Un cop acabades les excavacions es podrà iniciar la construcció dels habitatges de protecció oficial (HPO).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...