LES MURALLES D'ILTURO. Bloc de història i arqueologia de Cabrera de Mar i del Maresme, escrit per Rosa Isabel Garí Lleixa, amb la col.laboració de Joan Francesc Clariana Roig.

dimarts, 22 d’octubre del 2019

Conferència de Victor Revilla sobre el jaciment arqueològic de Can Modolell (Cabrera de Mar)

Can Modolell, el setembre de 1987. Fotografia pròpia.

Dins de les jornades del festival "Reviu Ilturo", el Dr. en arqueologia Víctor Revilla, professor de la Universitat de Barcelona, i codirector de les excavacions al jaciment de Can Modolell (Cabrera de Mar), va donar una conferència a fi de posar a l'abast del públic, les darreres hipòtesi sobre aquest enigmàtic establiment, de llarga història. La conferència dui per títol: "El paisatge religiós d'una ciutat romana: el santuari de Can Modolell".
Can Modolell va ser incialment excavat, de 1974 a 1984 per un equip de la Secció Arqueològica del Museu De Mataró; després fou objecte de diverses campanyes. Actualment, un equip del que són directors Alejandro Garcia Sinner (Victoria University) i Víctor Revilla (Universitat de Barcelona), està al càrrec dels treballs. Aquest  equip compta amb la col.laboració de la Fundació Burriac, actual propietària del jaciment.
Revilla confirma l'època augústea com època fundacional de l'edifici romà, que considera un gran santuari bastit per les èlits d'Iluro, i no la vil.la amb santuari que era la hipòtesi dels primers excavadors. Després d'un periode  d'abandonament, en època romana tardana, resurgí com a complex de tipus agrari. Apunta també la hipòtesi de que la K del Kautes mitraic podria encobrir una divinitat local. Tot i això, l'establiment continua presentant moltes incògnites.

Podeu escoltar la conferència en aquest enllaç de Ràdio Cabrera de Mar

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...