diumenge, 13 d’octubre del 2013

Escultures de Josep Vinyals (2)

Divendres dia 11 d'octubre, va tenir lloc la inauguració de la mostra d'escultures en ferro de l'artista cabrerenc Josep Vinyals Cortés. Podeu ampliar les imatges clicant al damunt.

Josep Vinyals, al costat d'una de les seves escultures










Presentació a càrrec del Sr. Antoni Luis, president de l'Associació Sant Lluc per l'Art
                                           

4 comentaris:

  1. Aquest senyor (Josep Viñals) no va ser el descobridor de les sitges de l'Edat del Bronze del Camí del Mig de Cabrils tal com hem vist publicat. Les sitges les va descobrir en Jordi Bagà. Ell aquell diumenge a la tarda estava sentat en el sofà de casa seva davant del televisor.

    ResponElimina
  2. Anònim: suposo que us deveu referir a un article penjat al "Racó Català". Sobre això, els administradors d'aquest blog no podem opinar, doncs no hi erem, ni tampoc hem publicat res sobre les esmentades sitges, si opineu que hi ha hagut alguna errada sobre el descobridor, us heu de dirigir als autors de l'article, sobre la bona fe dels quals no en tenim cap dubte. El que si que em costa de creure és que sapigueu on era un senyor fa un grapat d'anys un diumenge a la tarda (tampoc és de la nostra incumbència). Josep Vinyals ha dedicat moltes hores i esforços a l'arqueologia cabrerenca.

    ResponElimina
  3. Sí,i també està publicat en Assentaments Prehistòrics del Montcabrer. Cronologíes del Bronze,(Gallego L, Romero J, Torrell C.) on posa, que el descobriment de la sitja fou mèrit de Josep Viñals, un apassionat de la prehistòria. Ja que és un apassionat de la prehistòrica aprofito per dir-li des de aquí que recentment una màquina nivelladora va destruïnt reiteradament dos jaciments prehistòrics de Cabrera de Mar. Però no patiu, perque el Servei d'Arqueología de la Generalitat ja està al corrent sobre aquests jaciments prehistòrics que vaig descobrir fa pocs anys.
    Referent a les sitjes en Jordi Bagà durant molts caps de setmana (anys 1995-1996) aprofitant que no hi havía el personal de l'obra treballant, va fer un seguiment dels grans moviments de terres que s'estavan efectuant per fer el Polígon Industrial Els Garrofers (Vilassar de Mar, Cabrils). Quan va descobrir les sitges (era un diumenge a la tarda) que estavan situades en un carrer sense sortida per sobre del Camí del Mig, seguidament s'en va anar a comunicar-lo a en Josep Vinyals de la Fundació Burriac i a més el va acompanyar fins a l'obra perque veiés on estava ubicat el jaciment prehistòric. Que costa dir la veritat!!. Quan veus aquests afany de protagonisme que tenen algunes persones la veritat es que s'et treuen les ganes d'explicar res més a ningú. En Jordi Bagà també a dedicat molts anys i esforços (Prehistòria de Burriac) tot i tinc el menisc trencat continuo fent recerca a muntanya.

    Salutacions.
    Jordi Bagà.

    ResponElimina
  4. Benvolgut Jordi: Tincs notícies de que, efectivament vares ser tu el descobridor de les sitges, fet aclarit en posteriors publicacions.No dubto tampoc que hi has dedicat anys i esforços. No obstant, continuo dient que els administradors d'aquest blog no tenim res a veure en aquest assumpte, ni tan sols hem publicat res sobre les sitges i no som la tribuna adequada per aquest debat. Si que exigim que es respecti el nom i la privacitat de tothom.

    ResponElimina