LES MURALLES D'ILTURO. Bloc de història i arqueologia de Cabrera de Mar i del Maresme, escrit per Rosa Isabel Garí Lleixa, amb la col.laboració de Joan Francesc Clariana Roig.

dimecres, 26 d’abril del 2017

"La trascendència infinita", exposició a Premià de Dalt






Text i imatges de: Núria López Garcia
 
Exposició "La transcendència infinita. Mort, Vida i Art"
Al Museu de Premià de Dalt fins l'1 de juliol 2017

Els enterraments de Santa Anna
A la primavera de 2011 s'havia de soterrar un tram de línia elèctrica i aixi va ser que durant les obres es va detectar la presència de fragments de ceràmica i teules d'època romana. Aquest fet va obligar a dur a terme una intervenció arqueològica d'urgència, el resultat de la qual va ser la presència de cinc enterraments dels que es van poder excavar tres, i una estança destinada al premsat de vi.
Els dos enterraments en fossa amb coberta de teules a doble vessant corresponen a dos individus infantils. El tercer enterrament es va fer amb caixa de morter amb pedres, material constructiu i fragments de dolia. I al seu interior es va documentar la caixa de teules. Corresponia a un individu adult, masculí, d'edad entre 25 i 35 anys (.../...) Mentre que la sala de premsat es pot datar al segle III dC, els enterraments es van realitzar en un moment posterior. 





 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...