LES MURALLES D'ILTURO. Bloc de història i arqueologia de Cabrera de Mar i del Maresme, escrit per Rosa Isabel Garí Lleixa, amb la col.laboració de Joan Francesc Clariana Roig.

dimecres, 21 d’abril del 2010

Publicació d'un nou llibre


Pel proper dia de sant Jordi està previst surti publicat un nou llibre, el sisè de la sèrie que edita Josep Miquel Modolell, dedicada a l'arqueologia i la història de Cabrera de Mar. Aquest nou volum portarà el títol de "Una pàgina de les colacions de Joan Cassià i materials arqueològics del jaciment de can Modolell (Cabrera de Mar)".
Després de molts anys d'escriure sobre aquest establiment romano-medieval, publiquem ara dos articles, l'un sobre els bronzes i l'altre sobre els objectes d'ós treballats exhumats a can Modolell i datats en època romana. Els articles han estat escrits per Rosa I. Garí i Joan F. Clariana.
Malgrat tractar-se d'una col.lecció petita, és molt interessant, i ens dona una valuosa informació sobre la vida qüotidiana a l'establiment.
Entre els bronzes, hi trobem les tradicionals tabulae ansatae amb inscripcions dedicades als déus; exvots, aplics de moble, o objectes referents als vestuari, com fíbules.
Treballats en ós es conserven diversos fragments de recipients o una interessant col.lecció d'agulles.
La col.lecció de llibres que edita J.M. Modolell, amb articles de diversos autors, ha permès que els darrers anys puguin veure la llum aspectes interessants del passat de Cabrera.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...