LES MURALLES D'ILTURO. Bloc de història i arqueologia de Cabrera de Mar i del Maresme, escrit per Rosa Isabel Garí Lleixa, amb la col.laboració de Joan Francesc Clariana Roig.

diumenge, 22 de maig del 2011

Fotos pel record: en "Pepe" de la Secció Arqueològica de Mataró

Al llarg del seus cinquanta anys de vida, la Secció Arqueològica del Museu de Mataró ha tingut en el seu sí afeccionats i col.laboradors que, sense més interès que el seu amor per a l'arqueologia, hi ha dedicat hores i esforços; una d'aquestes persones, que avui destaquem, és en Josep Garrido Salazar, anomenat per tothom "en Pepe", que fou tot un símbol d'aquesta entitat, i al qual devem no tan sols la seva ajuda en  excavacions, sino en la restauració de diversos materials ceràmics, des de el seu taller del carrer sant Pelegrí, a l'antiga seu de la Secció. Molts dels materials restaurats que podeu veure en les vitrines del Museu de Mataró, ho són gràcies a la seva bona perícia restauradora. Actualment està col.laborant com a restaurador amb la Parròquia de Santa Maria i el Museu Arxiu de Santa maria, però no ha perdut el contacte i bona avinantesa amb la gent de la Secció Arqueològica.
Tota una mostra de la col.laboració que existia entre arqueòlegs i afeccionats, abans que arribés la professionalització, sens dubte també necessària, però alguna cosa bona tingué aquella altra època, en la que se salvaren jaciments i materials que d'altra manera haguessin desaparegut.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...