LES MURALLES D'ILTURO. Bloc de història i arqueologia de Cabrera de Mar i del Maresme, escrit per Rosa Isabel Garí Lleixa, amb la col.laboració de Joan Francesc Clariana Roig.

dissabte, 20 de juliol del 2019

Troben ossos d'almenys 3 esquelets humans a les excavacions de Cal Conde (Cabrera de Mar)

 
Vista de les actuals obres de Cal Conde


Ja hem dit en altres ocasions que l'arqueologia a Cabrera de Mar, mai no defrauda. Quan es donaven per acabades les excavacions a Cal Conde - Can Dalmases, on s'estant contruïnt blocs de vivendes,  en desmontar la cabana comunitària, han aparegut al dessota ossos humans, corresponents almenys a 3 esquelets, segons un informe de l'arqueòleg municipal, Albert Martin, presentat al ple municipal del passat 18 de juliol.
Sempre segons l'informe, la troballa es va produïr el passat 11 de juliol per la tarda, i la posició dels ossos era de mig metre per sota la cabana comunitària, datada en en neolític mitjà (4000-3400 aC), el que indica que les restes humanes són encara més antigues; alguna d'elles presenta bon estat de conservació.
Aquestes troballes extraordinàries són, no obstant, motiu de preocupació per als aspirants al pisos que s'estan construïnt en aquesta zona, sense saber quan es reanudaran les excavacions.

Podeu escoltar la notícia al ple municipal del dia 18 a Ràdio Cabrera (minuts 54-56 aproximadament, clicant aquí.

També ho podeu escoltar la notícia en aquesta grabació:


I per conèixer el que s'ha trobat a Can Conde, podeu consultar aquesta entrada anterior en el bloc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...