LES MURALLES D'ILTURO. Bloc de història i arqueologia de Cabrera de Mar i del Maresme, escrit per Rosa Isabel Garí Lleixa, amb la col.laboració de Joan Francesc Clariana Roig.

divendres, 5 de juliol del 2019

Josep M. Rovira parla a Ràdio Cabrera sobre el llibre "La vall de Cabrera de Mar a l'època medieval"


El passat 26 de juny, Josep M. Rovira, coordinador del llibre La vall de Cabrera de  Mar a l'època medieval. El castell de Burriac. Patrimoni en 3D va ser entrevistat a Ràdio Cabrera, on donà explicacions sobre aquesta nova publicació, que segueix l'anterior, La vall de Cabrera de Mar a l'antiguitat. Ibers i romans. Patrimoni en 3D. tal com explicar Rovira, el projecte preveu publicar dos llibres més en el futur, que versaran sobre la història de la població i del seu patrimoni i la hipotètica reconstrucció d'aquest en 3 dimensions. Rovira apuntà també la possibilitat d'un 5è. llibre, sobre la prehistòria.
Josep M. Rovira i Ferran Bayés poden ser considerants un del primers en utilitzar a Espanya la tècnica de reconstruir el passat en 3 dimensions, quan posaren en funcionament la seva web Cabrera de Mar. Arqueologia i patrimoni que també podeu trobar a youtube en format vídeos. Una tècnica avui, molt emprada, i ajuda a entendre el passat.
I és que, com diu el coordinador, no es pot concebir una història i una arqueologia que es limiti a divulgar-se entre experts, i no es posi a l'abast del públic, això si, sense perdre el seu rigor.
El llibre es pot adquirir per micromecenatge.
Podeu escoltar el programa en aquest enllaç (entrevista a partir del minut 21). 
O bé el podeu escoltar l'apartat del llibre aquí:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...