LES MURALLES D'ILTURO. Bloc de història i arqueologia de Cabrera de Mar i del Maresme, escrit per Rosa Isabel Garí Lleixa, amb la col.laboració de Joan Francesc Clariana Roig.

dimarts, 8 de juliol del 2014

La resposta sobre l'expedient de Burriac

Imatge: una de les entrades meridionals del poblat ibèric de Burriac (Ilturo). Autora: Rosa Isabel Garí. Podeu ampliar la imatge clicant al damunt.

Com deiem en una entrada anterior, el grup Iniciativa per Catalunya - els Verds, va presentar una pregunta sobre l'estat de l'expedient de declaració del poblat ibèric de Burriac (Cabrera de Mar, Barcelona), com a Bé Cultural d'Interès Nacional, figura que li atorgaria la màxima protecció. Aquest expedient es va iniciar l'any 1983, fa doncs més de trenta anys.
La resposta per escrit del conseller de cultura, Ferran Mascarell, no preveu una ràpida resolució del cas, al.legant les dificultats de delimitar el terreny, per la seva orografia, la parcel.lació de les diferents propietats i els límits encara no clars a protegir.
En l'escrit se senyala també l'existència d'alguns danys en els límits del jaciment, com una pintada en la porta meridional (podeu observar-la en la fotografia).

Podeu veure la resposta escrita del Departament de Cultura clicant aquí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...