LES MURALLES D'ILTURO. Bloc de història i arqueologia de Cabrera de Mar i del Maresme, escrit per Rosa Isabel Garí Lleixa, amb la col.laboració de Joan Francesc Clariana Roig.

dimarts, 24 d’octubre del 2017

Troben en aigües irlandeses restes del vaixell mataroní "La Juliana", de l'Armada Invencible

Imatge: Restes d'un dels canons de "La Juliana". Procedència de la imatge: El Periódico de Catalunya

"La Juliana" fou un vaixell mataroní, un dels 130 que formaren part de  l'Armada Invencible, enviada per Felip II amb l'objectiu de destronar Isabel I d'Anglaterra, i que, com sabem, va acabar en un fracàs, víctima dels temporals, i sobretot, dels vaixells de guerra anglesos.
Aquest vaixell va estar dedicat al comerç entre Espanya i Itàlia, fins que fou reclutat per formar part de l'expedició, i es va enfonsar en aigües irlandeses l'agost de 1588. S'han exhumat tres canons en excel.lent estat de conservació; un d'ells du gravada la imatge de santa Madrona, molt venerada a Mataró. A prop de les restes de "La Juliana", se n'han trobat de dos vaixells més.
Segons els registres, el vaixell tenia un pes de 860 tones, i capacitat per transportar 32 canons, 325 soldats i 70 mariners.

El proper dijous, 26 d'octubre, a les 19 hores, tindrà lloc una conferència sobre el tema, a càrrec d'Enric Juhé Corbalán, a Can Boet de Mataró (Carrer Francesc Layret, 75).





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...