LES MURALLES D'ILTURO. Bloc de història i arqueologia de Cabrera de Mar i del Maresme, escrit per Rosa Isabel Garí Lleixa, amb la col.laboració de Joan Francesc Clariana Roig.

divendres, 20 de setembre del 2019

Dues peces de l'època moderna trobades a Cabrera de Mar


Josep Vinyals Cortés és autor d'un article sobre dues peces d'època moderna trobades a Cabrera de Mar, article que va presentar a l'11è col.loqui "La història a debat", corresponent a 2018, organitzat pel Grup d'Història del Casal.
La primera peça és una inscripció gravada en pedra de granit local, present en un mur de Cal Conde, i que podria estar referida a un pou. La data probable gravada es 1712.
La segona peça és una pipa de fumar decorada de terrissa catalana trobada a nivell superficial a l'alçada de la masia de Can Bartomeu de Cabrera, i que es podria datar entre els segle XVIII i XIX.
Si voleu llegir aquest article que ens recupera alguna cosa de la vida quotidiana a Cabrera en l'edat moderna, cliqueu aquí.

Josep VINYALS I CORTÉS, "Dues peces d'epoca moderna de Cabrera de Mar", 11è col.loqui La Història a Debat, octubre 2018. Mataró, 2019.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...