LES MURALLES D'ILTURO. Bloc de història i arqueologia de Cabrera de Mar i del Maresme, escrit per Rosa Isabel Garí Lleixa, amb la col.laboració de Joan Francesc Clariana Roig.

dimecres, 13 d’abril del 2022

Presentació d'una web dedicada a l'artista mataroní Josep Maria Rovira-Brull

 
Imatges, de dalt a baix: La pell de brau III. 1986. Mixt, oli sobre tela. 114 x 162. Claustre de Sant Cugat del Vallès. 1948. Oli sobre tela,  92 x 73,5. Ambdues obres de Josep Maria Rovira-Brull.

 
Presentació de la web www.rovirabrull.cat dedicada a l'artista mataroní Josep Maria Rovira-Brull, que posarà a l'abast de tothom interessat en el coneixement del seu art.
 
Dia i hora: 21 d'abril a les 19 hores.
Lloc: Biblioteca Antoni Comas (carrer Enric Prat de la Riba, 110, Mataró).
Assistiran: Xesco Gomar (regidor de cultura), Àlex Valls (dissenyador gràfic i dissenyafdor de la web) i Josep Maria Rovira Juan (continguts i disseny de la web).
 
Rovira-Brull, pertany a la segona avantguarda artística i, va conrear diferents estils, tècniques i gèneres, ja de ben petit, amb 14 anys va realitzar un conjunt d’acadèmies amb la tècnica de pintura a l’oli, aquarel·la i llapis, amb gèneres com les natures mortes, les obres ‘El “bodegó” de la Tupina’ i ‘Peres i pomes. La nota’ ambdues de 1940 o el paisatge ‘El moll de Barcelona’ (1944) o el retrat a llapis de la seva mare, totes aquestes obres primerenques, tenen un llenguatge plenament clàssic. Podem considerar ‘El claustre de Sant Cugat’ obra de 1948, d’estil impressionista, més tard a la dècada dels cinquantes, l’abstracció i l’informalisme pren força amb quadres com ‘L’home modulat’, obra abstracte de 1965 i, els setantes i vuitantes pintarà amb un estil neosimbolista amb obres generalment realitzades amb témpera com ‘El vaixell dels miriàpods’ o ‘Circumstància ibèrica I i II’, ambdues de 1977, la producció d’obra neosimbolista és quantiosa i, aquest fet ha motivat que se’l definís sovint com a pintor neosoimbolista, cal destacar que a partir de finals dels setantes realitza un conjunt de collages i obres amb tècniques mixtes de temàtica variada, ‘El guaita de Sant Pere de Roda’ de 1983 i el ‘Brau ibèric’ de 1989, en són exemples.

Si bé hi ha una evolució cronològica d’estils classificables per dècades ja que hi predomina un determinat estil, també és cert que Rovira-Brull no va deixar mai cap estil i temàtica, en qualsevol moment des dels cinquantes fins als norantes.


Imatge: Vat 69. Témpera sobre paper, 50 x 65, obra de Josep Maria Rovira-Brull.

Imatges cedides per Josep Maria Rovira Juan.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...