LES MURALLES D'ILTURO. Bloc de història i arqueologia de Cabrera de Mar i del Maresme, escrit per Rosa Isabel Garí Lleixa, amb la col.laboració de Joan Francesc Clariana Roig.

dimarts, 17 de gener del 2012

Josep Miquel Modolell i Ros, Fill Predilecte de Cabrera de Mar (1)

Imatge: Josep M. Modolell signant llibres.

La població de Cabrera de Mar nomenarà, a través de l'homenatge que organitzen el seu Ajuntament i diverses entitats, com a fill predilecte de Cabrera l'historiador, escriptor i editor Josep Miquel Modolell i Ros.
Josep Miquel Modolell és autor de diversos estudis històrics i memòries sobre el seu poble natal, entrre els que es compten el llibre Pel Camí del Mig. De Cabrera a Mataró, o Cabrera de Mar. Castell de sant Vicenç o de Burriac. Síntesi històrica. També ha dut a terme la publicació, a càrrec seu, de diversos llibres amb articles de diferents autors sobre històriai i arqueologia local, fins a un total de 7 volums.
Com a a propietari del jaciment arqueològic que du el seu nom, fa fer-ne generosa donació a la fundació Burriac, una de les entitats que col.labora en l'homenatge, facilitant així la protecció i conservació de les restes.
L'acte tindrà lloc el proper divendres dia 20 de gener, davant l'ajuntament de Cabrera de Mar. Un homenatge, doncs ben merescut.

2 comentaris:

  1. És curiós Rosa-Isabel que molts dels fets i personatges que apareixen en el teu interessant blog, també jo els recordi o coneixi (nevada del 62, Mossen R.Canalias, etc). Clar que de Cabrera a Vilassar (llavors, ara Mataró) tampoc hi ha tanta distància ni fisica ni emocional... Vaig conèixer a J.M.Modolell a finals dels 60 i principis dels 70, en la meva anterior etapa professional, i m'impresionava la seva cultura. Merescut homenatge.

    ResponElimina
  2. Hola, Pere Màrtir, gràcies per això del "bloc interessant"; el cert és que tenim una edat similar, és molt llògic que tinguem records semblants, més quan això de Cabrera i vilassar fins no fa gaire, era un gran "poblat" on tothom es coneixia, he, he! Tinc un "calaix" ple de records, que aniré publicant, almenys els que semblin més interessants. Salut!

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...