LES MURALLES D'ILTURO. Bloc de història i arqueologia de Cabrera de Mar i del Maresme, escrit per Rosa Isabel Garí Lleixa, amb la col.laboració de Joan Francesc Clariana Roig.

dissabte, 5 de maig del 2012

L'arqueòleg Marià Ribas i Bertran, Mataroní Il.lustre

El ple de l'ajuntament de Mataró va nomenar, el passat tres de maig, l'arqueòleg i historiador Marià Ribas i Bertran (1902-1996), Mataroní Il.lustre, com a reconeixement a la labor de tota una vida dedicada a salvar i estudiar el patrimoni històric de la comarca, i això ja des de la guerra civil. A Marià Ribas devem, entre moltes d'altres coses, el descobriment de la vil.la romana de Torre Llauder (Mataró) o el orígens de la Secció Arqueològica del Museu de la seva ciutat. El nomenament es produeix després de la campanya promoguda pel Grup d'Història del casal, de Mataró, i de la peticions de diversos ciutadans.
Podeu veure la notícia al setmanari Cap Gros de Mataró.
Imatge: descobriment del mosaics romans de Torre Llauder, l'any 1961; d'equerra a dreta: el Dr. Lluis Pericot, Marià Ribas (d'esquena), i dos membres del seu equip. Arxiu fotogràfic de la Secció Arqueològica del Museu de Mataró.
Altres entrades sobre Marià Ribas en aquest bloc:
Inici de les excavacions de Torre Llauder (1)
Inici de les excavacions de Torre Llauder (2)
Cinquanta anys de la descoberta de Torre Llauder i l'inici de la Secció Arqueológica de Mataró
Diari d'excavacions de Marià Ribas a Torre Llauder
Soliciten el reconeixement de l'arqueòleg Marià Ribas com a Mataroní Il.lustre
Article sobre Marià Ribas a la web de l'Ajuntament de Mataró

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...