LES MURALLES D'ILTURO. Bloc de història i arqueologia de Cabrera de Mar i del Maresme, escrit per Rosa Isabel Garí Lleixa, amb la col.laboració de Joan Francesc Clariana Roig.

divendres, 8 de juliol del 2011

L'ópera "Nabucco" de Verdi, es projectarà en gran format a Cabrera de Mar

Convé no perdre's l'òpera Nabucco, de Giussepe Verdi, que la Fundació Burriac  té previst projectar en pel.lícula gran format a la plaça de l'Església de Cabrera de Mar, el proper divendres 15 de juliol, a les 21 hores, amb els següents intèrprets:
Nabucco..........................Joan Pons
Abigaille...........................Maria Guleghina
Fenena.............................Wendy White
Zaccaria...........................Samuel Ramsey
Gran Sacerdot..................Stephen Marscheck
Metropolitan Opera and Chorus de Nova York, dirigits per James Levine.
La presentació anirà a càrrec d'Esteve Rodés, president de la Fundació Burriac, i la introducció la ferà Roger Alier, crític operístic i professor d'història.
Hi haurà cava i obsequi sorpresa.
Nabucco és una de les operes més conegudes de Verdi, coneguda especialment per el seu "Cor d'esclaus", i fou estrenada a la Scala de Milà l'any 1842. L'argument està inspirat en  la història bíblica del captiveri del poble d'Israel a Babilònia, sota el regnat de Nabucodonosor. El llibret fou escrit per Temistocle Solera. Tant el compositor com les seves obres foren considerades en el seu temps com un símbol de la unificació i la llibertat d'Itàlia.

2 comentaris:

  1. Aquesta òpera sempre em recorda la sèrie sobre Verdi que van fer als 80. Com dius, la gent veia en ella un reflex del desig d'independència d'Itàlia 'Oh, mia Italia, si bella é perduta', em sembla que deien una cosa així. Mai he anat a cap òpera perquè no sé si podria aguantar tantes hores ja que les pel·lis de més de dues hores em costa horrors acabar-les. No obstant, hi aniré a aquesta, ens veurem?

    ResponElimina
  2. Hola Sílvia, sempre és un plaer llegir els teus comentaris; jo també recordo aquella sèrie, estava molt ben feta, i a la gent li agradava, el que demostra que la cultura també pot ser popular. Tinc entès que en aquell temps, fins i tot dir "Viva Verdi", era un acte revolucionari, perque suposadament volia dir: "Viva Vittorio Emmanuelle re d'Italia".
    Jo si que havia anat al Liceu en diverses ocasions, amb els companys de la Secció Arqueològica de Mataró. Salut!

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...