LES MURALLES D'ILTURO. Bloc de història i arqueologia de Cabrera de Mar i del Maresme, escrit per Rosa Isabel Garí Lleixa, amb la col.laboració de Joan Francesc Clariana Roig.

dimarts, 5 de juliol del 2011

Nostàlgia estival

L'estiu, amb les seves vacances -per aquells que tenen la sort de tenir feina- i la calor que convida a la relaxació, ens permet també dedicar hores als nostres records; aquesta fotografia, que mostra una imatge d'una Cabrera de Mar que ja no existeix: una part de l'enderrocada (al 1986) fàbrica Ordeig, un edifici darrera una reixa, un jardí abandonat, uns arbres de fulles seques, unes parets blanques decorades amb arcades, arrabans i rajoles que en el seu temps volien donar el toc de subtilesa, que evocaran sens dubte en moltes persones, uns temps que no tornaran: aquells en que les fàbriques, i aquí concretament la que mostrem- donaven vida als pobles, abans que la deslocalització deixés Catalunya mig deserta d'indústries, un temps que molts recordaran començaven a treballar d'adolescents, i s'hi quedaven fins a la jubilació; potser uns temps més modestos i també més durs, però amb menys incerteses. Nostàlgia o oblit?

Entrades anteriors sobre la fàbrica Ordeig de Cabrera de Mar:
La "fàbrica" de Cabrera de Mar
Fotos pel record: La fàbrica Ordeig

Bibliografia:
Núria López i David Farell, "La fàbrica tèxtil emblemàtica de Cabrera. Ca l'Ordeig." Dins: Cabrera de Mar segle XX. Quaderns per la Memòria. Ajuntament de Cabrera de Mar, 2003.
Xavier Escura, Cabrera de Mar. Imatge i memòria. Ajuntament de Cabrera de Mar, 2007.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...