LES MURALLES D'ILTURO. Bloc de història i arqueologia de Cabrera de Mar i del Maresme, escrit per Rosa Isabel Garí Lleixa, amb la col.laboració de Joan Francesc Clariana Roig.

dissabte, 1 d’octubre del 2011

Descobrir l'arquitectura amagada de Mataró


L'Ajuntament de Mataró i el col.legi d'arquitectes de Catalunya, amb la col.laboració de diverses entitats, ha organitzat per aquest mes d'octubre que acaba de començar, les 48 hores Open Puig i Cadafalch, dedicada al genial arquitecte i també com ens diuen a "descobrir l'arquitectura de Mataró". El programa, que trobareu a la web de l'Ajuntament de Mataró, és el següent:
Divendres, 7 d'octubre:
Conferència inaugural: "Puig i Cadafalch. Art i arquitectura al servei de la reconstrucció nacional", a càrrec de Joaquim Graupera, historiador i president del Grup d'Història del Casal. A les 20 h.a la casa Coll i Regàs, c/ d'Argentona, 5. 
Dissabte, 8 d'octubre:
Visites guiades: Claustre del convent de les Caputxines. 10 h., c/ de l'Esplanada, 59,  amb Xavier Alarcon i Campdepadrós, membre del Museu Arxiu de Santa Maria.
Claustre del convent de Sant Josep, 11,30 h. c/ de Sant Josep, 21, amb Joan Comellas, responsable de l'arxiu històric de Sant Josep. Portes obertes tot el dia.
Col.legi Valldemia, 12,30 h., La Riera, 160, amb Marc Cuixart Goday, arquitecte, i Ramon Reixach, historiador. Portes obertes tot el dia.
Claustre de l'hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena, c/ de l'Hospital, 31, 13 h.,amb Alexis Serrano, historiador.
Cementiri dels Caputxins, 17 h., passeig dels Molins, 69, amb Agàpit Borràs, arquitecte. Portes obertes tot el dia.
Diumenge, 9 d'octubre:
Passejada per algunes obres presentades al premi Puig i Cadafalch; de 10 a 14 h., inici al c/ de Menéndez Valdés (davant Teatre Monumental), amb els arquitectes autors dels projectes.
Portes obertes a la casa Coll i Regàs, de 10 a 12 h., c/ d'Argentona, 55.
Del 14 d'octubre al 13 de novembre:
Exposició: 3a. mostra d'arquitectura del Maresme, 12a. edició Puig i Cadafalch, al claustre de l'antic hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena (c de l'Hospital,31).
Del 14 al 25 d'octubre:
Votació popular. Premi Puig i Cadafalch d'opinió, a www.mataro.cat
Divendres 28 d'octubre:
A les 20 h., a la capella de l'antic hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena:
Conferència, amb Manolo Laguillo, catedràtic de fotografia de la facultat de Belles Arts.
Acte de lliurament dels guardons de la 3a. mostra d'Arquitectura del Maresme i 12a. edició del Premi Puig i Cadafalch.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...