Sens dubte la web didàctica "Cabrera de Mar. Arqueologia i Patrimoni" és una de les més conegudes i que més defineix al nostre poble i al seu ric patrimoni cultural.
El present treball vol donar-vos a conèixer, i posar al vostre abast, un treball que Josep Maria Rovira Juan, arqueòleg i professor, ha publicat sobre la confecció d'aquesta pàgina i el seu mètode de treball, publicació que ha estat presentada i publicada al "II Congreso Internacional de Arqueología e Informática Gràfica, Patrimonio, Innovación arqueológica 2.0". La tasca de Josep M. Rovira ha estat possible gràcies al suport de diverses persones i entitats.
Comunicació “Web didáctica: “Cabrera de Mar, arqueologia i patrimoni”. Un ejemplo de reconstrucción o anastilosis virtual de yacimientos y paisajes arqueológicos íberos, romanos y medievales. La infografía al servicio de la arqueología, del patrimonio y de la educación”. Josep Maria Rovira
II CONGRESO INTERNACIONAL DE ARQUEOLOGÍA E INFORMÁTICA GRÁFICA, PATRIMONIO E INNOVACIÓN, ARQUEOLÓGICA 2.0
II
INTERNATIONAL MEETING ON GRAPHIC ARCHAEOLOGY AND INFORMATICS,
CULTURAL HERITAGE AND INNOVATION, ARQUEOLÓGICA 2.0
SEVILLA,
ESPAÑA 16-19 JUNIO 2010
Publcada
a la revista VAR
(Virtual Archaeology Review). Volumen
1 Número 2. ISSN: 1989-9947 Mayo 2010……“El presente trabajo se inició a principios del curso 2007-2008 cuando el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya concedió al autor una Licencia de Estudios retribuida, el que subscribe es profesor de instituto especialista en dibujo técnico, licenciado en Geografía y Historia y en la década de los 90 trabajó como arqueólogo dirigiendo unas excavaciones de urgencia”…..
……“El proyecto ha contado con la financiación de Caixa Catalunya (Obra Social) concedida al Grup d’Historia del Casal de Mataró, sociedad científica y cultural sin ánimo de lucro que tiene por finalidad el estudio y divulgación de la historia y demás ciencias sociales así como del Excelentísimo Ayuntamiento de Cabrera de Mar.
En
el ámbito científico cuenta con la colaboració de DidPatri
(Didàctica i Patrimoni). Del Departamento de Didáctica de las
Ciencias Sociales de la Universidad de Barcelona, y el asesoramiento
del Sr. Albert Martín (arqueólogo Municipal de Cabrera de Mar), el
Sr. Joaquim Garcia (arqueólogo municipal de Mataró y del Sr.
Joaquim Graupera (historiador)”.
Una web que combina el rigor científic i la didàctica amb un caràcter pràctic per a navergar-hi.
Podeu llegir l'article clicant aquí.
Una web que combina el rigor científic i la didàctica amb un caràcter pràctic per a navergar-hi.
Podeu llegir l'article clicant aquí.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada