LES MURALLES D'ILTURO. Bloc de història i arqueologia de Cabrera de Mar i del Maresme, escrit per Rosa Isabel Garí Lleixa, amb la col.laboració de Joan Francesc Clariana Roig.

dijous, 22 de març del 2018

Les restes arqueològiques exhumades a Cal Conde són de l'edat del bronze

 
Safareig de Cal Conde. Foto: Joan
Francesc Clariana


En l'anterior entrada explicàvem la troballa d'unes restes arqueòlogiques, amb motiu de les propeccions prèvies a la construcció d'uns habitatges de protecció oficial a la finca de Cal Conde de Cabrera de Mar, fet que havia causat inquietud entre els aspirants a una d'aquestes vivendes.
Segons informe de l'arqueòleg municipal de Cabrera de Mar, les restes descobertes als jardins de Cal Conde són de l'edat del bronze (i no de 7 o 8000 anys aC. com es va informar un membre del consistori), i algunes iberes i romanes, però:  “no representen cap impediment físic per portar a terme el desenvolupament del projecte de construcció d’habitatges ni l’obertura del carrer associat”, segons explica l'ajuntament a la seva web, el que podreu llegir clicant aquí.
Això si, s'haurà d'esperar que acabin les prospeccions.


dilluns, 19 de març del 2018

Unes obres posen al descobert restes prehistòriques a Cabrera de Mar

La masia de Cal Conde
Segons informa la regidora d'urbanisme de l'ajuntament de Cabrera de Mar, Núria Pera, han aparegut dues tipus de restes arqueològiques en les obres que s'estant duent a la finca de Cal Conde: una prospecció ha donat com a resultat l'exhumació d'unes restes ceràmiques iberes i romanes, i una segona cata ha posat en evidència unes restes prehistòriques poc comunes i de gran importància, segons la regidora, i que podrien datar de 7000 a 8000 anys aC. Es tracta d'una cronologia que ens sembla elevada, i que cal que confirmin o no, els arqueòlegs.
Les obres de Cal Conde estan destinades a la construcció d'habitatges de protecció oficial, i la descoberta a causat inquietud entre els aspirants a un d'aquests habitatges, que a més han de lliurar en uns dies una important quantitat prèvia a la construcció.
Podeu llegir les declaracions de la regidora Núria Pera, i també les d'Anna Maluquer, regidora de Gent per Cabrera -a l'oposició-, sobre aquest tema, en aquest enllaç de Ràdio Cabrera de Mar.

divendres, 16 de març del 2018

I Simposium d'Arqueologia Laietana

Entre les activitats que tindran lloc en les VIII Jornades de Difussió del Patrimoni de la Laietània la Maresme, fet del que informàvem en l'anterior entrada, està previst que el dissabte 12 de maig tingui lloc a Teià el I Simposium d'Arqueologia Laietana, per donar a conèixer els resultats de l'arqueologia al Maresme. Podeu trobar les condicions d'inscripció i partipació a la penúltima pàgina del programa.
Programa de les VIII Jornades de Difussió del Patrimoni de la Laietània al Maresme

dimarts, 13 de març del 2018

VIII Jornades de Difussió del Patrimoni de la Laietània al Maresme




A partir del diumenge 18 de març, tindran lloc a diverses localitats del Maresme les VIII Jornades de Difussió del Patrimoni de la Laietània al Maresme. Les poblacions de Cabrera de Mar, Mataró, Premià de Mar, Teià i Vilassar de Dalt seran escenari de rutes arqueològiques, visites guiades, exposicions, jocs, festes, i un simposium que tindrà lloc al mes de maig.
Podeu veure i descarregar el programa en aquesta pàgina web.

dimarts, 6 de març del 2018

El Grup d'Història del Casal demana la rectificació de la informació sobre el patrimoni que dóna l'Ajuntament de Cabrera


Instància del GHC 

El passat 19 de desembre, el Grup d'Història del Casal, de Mataró, presentà una instància a l'Ajuntament de Cabrera on posava en evidència les mancances que presenten els fulletons turístics que publica aquest consistori, destacant especialment l'absència total d'informació sobre el poblat ibèric de Burriac, considerat per molts el més important de Catalunya.
El Grup d'Història del Casal ha rebut ja resposta a la seva petició, resposta que podeu llegir a la pàgina web de l'entitat.

L'anomenat "edifici públic" del poblat, foto de l'any 1984
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...