Imatge de Can Modolell, amb el Montcabrer al fons. Foto: Joan Francesc Clariana Roig.
La revista Felibrejada, que publica el Grup d'Història del Casal de Mataró, en el seu commemoratiu número 100, publica un article de Joan Francesc Clariana i Rosa Isabel Garí sobre Can Modolell, que vol ser un síntesi dels estudis sobre aquest interessant jaciment, en el qual trobem restes d'època ibèrica, les estructures del seu moment de màxim esplendor: l'època romana i les sitges i indicis d'època medieval. L'article porta per títol: Can Modolell, un lloc sagrat.
Les excavacions foren iniciades el 1974 com a operació de salvament, per la Secció Arqueològica del Museu de Mataró, perllongant-se fins els primers anys 80, i continuades, amb llargues interrupcions per diversos grups, fins arribar a l'actualitat, on un equip dirigit pels doctors Víctor Revilla i Alejandro G. Sinner, han continuat els treballs i estudis.
Si bé Can Modolell ha estat considerat des de fa poc com una sumptuosa vil.la romana amb indicis de culte, entre els que destaca els dedicats al déu Mitra, el Dr. Revilla, en una conferència pronunciada a Cabrera de Mar, apuntá la possibilitat que les restes corresponguessin a un gran temple erigit per les èlits locals d'Iluro (Mataró), i el seu territori. El mateix Revilla, amb altres autors, ha publicat enguany a la revista Laietània, que publica el Museu de Mataró, un article sobre el model d'excavació de Can Modolell (1).
Podeu llegir l'article sencer en aquest enllaç: "Can Modolell, un lloc sagrat".
(1) Carles Martí Garcia, Rosa Isabel Gari Lleixa, Víctor Revilla Calvo, Alejandro G. Sinner: "Can Modolell (Cabrera de Mar, el Maresme, Barcelona: història d'un projecte arqueològic en dos actes", dins Revista Laietània núm. 23. Museu de Mataró, 2022. Disponible a Academia EDU.
Joan Francesc CLARIANA ROIG i Rosa Isabel GARÏ LLEIXA: "Can Modolell, un lloc sagrat". Revista Felibrejada, Grup d'Història del Casal, núm. 100. Mataró, 2022.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada