LES MURALLES D'ILTURO. Bloc de història i arqueologia de Cabrera de Mar i del Maresme, escrit per Rosa Isabel Garí Lleixa, amb la col.laboració de Joan Francesc Clariana Roig.

dissabte, 28 de juliol del 2012

Fotos pel record: Can Majó de Cabrera de Mar


De ben segur que moltes persones hauran reconegut la fotografia que publicàvem en l'entrada anterior, que no era altra que la de la masía de la finca de Can Majó, que estava ubicada a l'entrada del nucli urbà de Cabrera de Mar, en la zona on actualment hi ha els apartaments Ildure (sic) i la Plaça Nova.
La fotografia està presa des de la riera, a la dreta veiem el carrer d'En Majó, més enllà la fàbrica Ordeig, una altra fita de la història de Cabrera que ha estat enderrocada. A l'esquerra de la Fàbrica  podeu veure l'antiga Escola Nacional, annexa a l'Ajuntament, i avui convertida en dependència municipal.
Can Majó era un bell edifici bastit en les primeres dècades del segle XX i enderrocada entre la dels seixanta/setanta.
Com a exercici de contrast, comparem dues fotografies preses des d'aproximadament el mateix indret: l'ahir i l'avui.
Fotografies de Josep Garí Pons i Rosa Isabel Garí Lleixa.

3 comentaris:

  1. Edificada per el matrimoni Majó, de BCN, com a finca d'estiueig,fou comprada el 1964 per matrimoni d'industrials Galdon-Mascarell, de Mataró, que la tingueren fins 1975, en que l'ajuntament la compra per retallar la Cueva existent i bastir la plaça actua.

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...